Direktlänk till inlägg 3 april 2009
Fiskgratäng
4 port
3,5 points
total tid: ca 50-60 min
Behöver:
400-500 g potatis
4 dl lättmjölk
2 tsk maizenaredning
15 g lättmargarin
400 g torskfilé
1 gul lök
100 g räkor
salt & peppar
2 morötter
½ purjolök
Gör så här:
Lägg den tinade fisken i en ungsform och salta och peppra lite. Lägg i purjolöken,räkorna och skiva morötterna i skivor.
Skala och koka potatisen och häll i 1-2 dl mjölk och vispa runt till en jämnröra, salta och peppra.
Koka 2 dl mjölk med maizenaredningen och smöret. Låt koka upp under omrörning och salta lite. Låt koka ca 3 min.
Häll såsen över fisken och grönsakerna och bred ut potatismoset jämnt.
Tillaga i ugn 175 grader i ca 30 min. Servera med lite sallad och tomater.
Smaklig spis
Betyg ++++
Port 4 10 points Behöver: 500 gram kycklingfile 2 dl kokt ris 2 tsk gurkmeja 2 st scharlottenlök 2 röda paprikor 2 klyftor vitlök 2 tsk olja 1 dl yoghurt naturell max 0,5% 2 tsk c...
ProPoints™ värde: 6Portioner: 12Förberedelsetid: 15 minTillagningstid: 35 minSvårighetsgrad: Lätt Ingredienser 5 1/4 dl Vetemjöl 1 1/2 tsk Bakpulver 1 st Ägg 2 1/2 dl Socker ...
Rosmarindoftande äppel och rabarberkompott 4 port/4 points per port Behöver: 300 g Rabarber 2 äpplen 1½ dl råsocker 1½ dl vatten 2 msk rosmarin Gör så här: Skär rabarberna i ganska grova bitar och äpplena i klyftor. Koka u...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
|||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 | 30 |
||||||
|