Direktlänk till inlägg 11 april 2009
Skaldjurspiroger
16 st
3,5 points/per pirog
total tid: ca 1 tim 25 min
Behöver:
Deg:
3 dl lättmjölk
2 msk olja
salt
9-10 dl vetemjöl
25 g jäst
Fyllning:
1 tsk flytande margarin
1½ dl kräftstjärtar
1½ dl räkor
2 kokta ägg
½ purjolök
Gör så här:
Värm mjölken så den får ca 37 grader och blanda i jästen och låt den lösas upp. Tillsätt sedan oljan och saltet. Blanda i mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 30 min.
Medan det jäser gör man fyllningen. Koka 2 ägg hårt och hacka ner och lägg i en skål, dela räkorna och kräftstjärtarna lite mindre och hacka purjolöken och lägg det i skålen med äggen.
Dela degen så ni får 16 st bullar, kavla sedan ut och lägg i fyllningen och vik ihop den till en pirgo liknande form(som man tycker). Lägg dem på bakplåtspapper och en ungsplåt. Låt jäsa 30 min till.
Pensla med lite ägg innan de ska in i ugnen. Tillaga på 225 grader 12-15 min. Servera med lite sallad.
Betyg +++++
Port 4 10 points Behöver: 500 gram kycklingfile 2 dl kokt ris 2 tsk gurkmeja 2 st scharlottenlök 2 röda paprikor 2 klyftor vitlök 2 tsk olja 1 dl yoghurt naturell max 0,5% 2 tsk c...
ProPoints™ värde: 6Portioner: 12Förberedelsetid: 15 minTillagningstid: 35 minSvårighetsgrad: Lätt Ingredienser 5 1/4 dl Vetemjöl 1 1/2 tsk Bakpulver 1 st Ägg 2 1/2 dl Socker ...
Rosmarindoftande äppel och rabarberkompott 4 port/4 points per port Behöver: 300 g Rabarber 2 äpplen 1½ dl råsocker 1½ dl vatten 2 msk rosmarin Gör så här: Skär rabarberna i ganska grova bitar och äpplena i klyftor. Koka u...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
|||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 | 30 |
||||||
|