Direktlänk till inlägg 11 januari 2010
Bröd med russin
15 bullar eller 1 limpa
Behöver:
3 dl mjölk
25 g jäst
2 msk olja
8-9 dl vetemjöl
1-2 dl havregryn
1 dl russin
Gör så här:
Värm mjölken ca 37 grader och lös upp jästen. Häll i oljan tillsammans med mjölet och havregrynen och arbeta ihop till en jämn och smidig deg.
Låt jäsa ca 30 min. Arbeta sedan i russinen och låt jäsa ca 20-30 min till.
Sätt ugnen på 200 grader och grädda ca 25-30 min.
Man kan använda annat om man inte gillar russin ex ngn annan torkad frukt eller rivna morötter båda blir väldigt gott.
Lycka till
Port 4 10 points Behöver: 500 gram kycklingfile 2 dl kokt ris 2 tsk gurkmeja 2 st scharlottenlök 2 röda paprikor 2 klyftor vitlök 2 tsk olja 1 dl yoghurt naturell max 0,5% 2 tsk c...
ProPoints™ värde: 6Portioner: 12Förberedelsetid: 15 minTillagningstid: 35 minSvårighetsgrad: Lätt Ingredienser 5 1/4 dl Vetemjöl 1 1/2 tsk Bakpulver 1 st Ägg 2 1/2 dl Socker ...
Rosmarindoftande äppel och rabarberkompott 4 port/4 points per port Behöver: 300 g Rabarber 2 äpplen 1½ dl råsocker 1½ dl vatten 2 msk rosmarin Gör så här: Skär rabarberna i ganska grova bitar och äpplena i klyftor. Koka u...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 | 10 |
|||
11 | 12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | 31 |
|||
|