Direktlänk till inlägg 11 januari 2010

fläskfileé i apelsin och chokladsås

Av sanna - 11 januari 2010 11:51

fläskfileé i apelsin och chokladsås

4 port/7 p


Bheöver:

500 g fläskfileé

3 apelsiner

4 schalottenlökar

1 tsk olja

2½ dl grönsaksbuljong

2 msk såsredning

25-50 g mörk choklad

3 msk cream fraiche

500 g sockerärtor

salt&peppar

4 port ris


Gör så här:

Koka riset enligt fpk. Skär fläskfilén i strimlor och krydda med lite salt och peppar.

Dela en apelsin i hälften och riv skalet från den ena halvan och pressa ut saften ur båda halvorna. Skär löken i tärningarna och skala resten av apelsinerna och dela dem i klyftor och lä vid sidan av så länge.

Stek fläskfilénstrimlorna tills de fått lite färg och fräs sedan löken i där med.

blanda görnskaksbuljongen och blanda med apelsinsaften och skalet. Låt koka ihop lite ngr minuter. Rör ner såsredningen sedan och krydda med salt och peppar. Fin hacka chokladen och låt den smälta ner i buljongen på svag värme en stund.

Lägg sedan i fläskfilén,apelsinklyftorna och cream fraichen.

Tillaga sockerärtorna och låt svalna en stund innan du serverar.

Sedan e det bara att lägga upp lite ris och sockerärtorna tillsammans med fläskfilén och apelsin och chokladsåsen.


(man kan även använda kycklingfilé istället)


Hoppas det ska smaka lika gott för er som det blev för mig ;)


Good luck


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av sanna - 28 augusti 2010 08:31

                               Port 4 10 points             Behöver: 500 gram kycklingfile 2 dl kokt ris 2 tsk gurkmeja 2 st scharlottenlök 2 röda paprikor 2 klyftor vitlök 2 tsk olja 1 dl yoghurt naturell max 0,5% 2 tsk c...

Av sanna - 17 augusti 2010 14:42

ProPoints™ värde:    6Portioner:  12Förberedelsetid:  15 minTillagningstid:  35 minSvårighetsgrad:  Lätt Ingredienser     5 1/4 dl Vetemjöl      1 1/2 tsk Bakpulver      1 st Ägg      2 1/2 dl Socker     ...

Av sanna - 25 maj 2010 15:49


                                                                                                                        Grillade pilgrimsmusslor port 2 5 points   Behöver: 10 sparrisar ½ msk flyttande margarin ca 1/4 dl hasselnöter ...

Av sanna - 18 maj 2010 09:45

Rosmarindoftande äppel och rabarberkompott 4 port/4 points per port   Behöver: 300 g Rabarber 2 äpplen 1½ dl råsocker 1½ dl vatten 2 msk rosmarin   Gör så här: Skär rabarberna i ganska grova bitar och äpplena i klyftor. Koka u...

Av sanna - 10 maj 2010 14:56


                                          Paj med santorinifyllning                                                                              4 port/10 points per port   Behöver:   2½ dl vetemjöl 1 1/4 kvarg 50 g margarin 2 ms...

Ovido - Quiz & Flashcards