Direktlänk till inlägg 11 januari 2010
fläskfileé i apelsin och chokladsås
4 port/7 p
Bheöver:
500 g fläskfileé
3 apelsiner
4 schalottenlökar
1 tsk olja
2½ dl grönsaksbuljong
2 msk såsredning
25-50 g mörk choklad
3 msk cream fraiche
500 g sockerärtor
salt&peppar
4 port ris
Gör så här:
Koka riset enligt fpk. Skär fläskfilén i strimlor och krydda med lite salt och peppar.
Dela en apelsin i hälften och riv skalet från den ena halvan och pressa ut saften ur båda halvorna. Skär löken i tärningarna och skala resten av apelsinerna och dela dem i klyftor och lä vid sidan av så länge.
Stek fläskfilénstrimlorna tills de fått lite färg och fräs sedan löken i där med.
blanda görnskaksbuljongen och blanda med apelsinsaften och skalet. Låt koka ihop lite ngr minuter. Rör ner såsredningen sedan och krydda med salt och peppar. Fin hacka chokladen och låt den smälta ner i buljongen på svag värme en stund.
Lägg sedan i fläskfilén,apelsinklyftorna och cream fraichen.
Tillaga sockerärtorna och låt svalna en stund innan du serverar.
Sedan e det bara att lägga upp lite ris och sockerärtorna tillsammans med fläskfilén och apelsin och chokladsåsen.
(man kan även använda kycklingfilé istället)
Hoppas det ska smaka lika gott för er som det blev för mig ;)
Good luck
Port 4 10 points Behöver: 500 gram kycklingfile 2 dl kokt ris 2 tsk gurkmeja 2 st scharlottenlök 2 röda paprikor 2 klyftor vitlök 2 tsk olja 1 dl yoghurt naturell max 0,5% 2 tsk c...
ProPoints™ värde: 6Portioner: 12Förberedelsetid: 15 minTillagningstid: 35 minSvårighetsgrad: Lätt Ingredienser 5 1/4 dl Vetemjöl 1 1/2 tsk Bakpulver 1 st Ägg 2 1/2 dl Socker ...
Rosmarindoftande äppel och rabarberkompott 4 port/4 points per port Behöver: 300 g Rabarber 2 äpplen 1½ dl råsocker 1½ dl vatten 2 msk rosmarin Gör så här: Skär rabarberna i ganska grova bitar och äpplena i klyftor. Koka u...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 | 10 |
|||
11 | 12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | 31 |
|||
|