Senaste inläggen
Brownies
60 st/2,5 p per bit
Behöver:
225 g margarin
200 g mörk choklad
8 ägg
2 3/4 dl socker
6½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3/4 dl kakao
70 g malda hasselnötter
Gör så här:
Smält smöret och 100g av chokladen. Vispa äggen och sockret pösigt och häll sedan i smöret och den smälta chokladen och vispa lite till.
Blanda i mjölet,bakpulv, kakaon och hasselnötterna.
Grov hacka resterande av den mörka chokladen och häll i bitarna i smeten.
Bred ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper i botten och grädda i ugnen på 180 grader ca 25-30 min.
Skär bitarna medan kakan e varm och låt sedan svalna en stund.
Kan serveras med ex, ett glas mjölk, glass eller liten klick grädde om man vill men då blir dte lite mer points, men gott blir det ;)
Passionstårta
10 bitar /4,5 point per bit
Botten:
10 digestivkex
½ dl flytande margarin
Fyllning:
2 ägg
1 dl socker
1 dl matlagningsgrädde
2½ dl kesella (max 5%)
4 gelantinblad
3 passionsfrukter
Dekorationen:
2 passionsfrukter
Gör så här:
Krossa kexen i en skål och blanda med smöret. Lägg ut blandningen i en form men löstagbar botten. Grädda på 175 grader 5-7 min.
Dela äggen och vispa socker med gulan(pösigt).
Blanda i kesellan och matlagningsgrädden och vispa lite till.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min, krama sedan ur dem och värm i en skål i micron ca 20 sek. Häll sedan i smeten med jämn stråle. Halvera passionsfrukten och häll i fruktköttet i smeten. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd sedan ner med allt det andra.
När det e klart häll smeten i formen och låt sedan stå i kylen 3 timmar.
Dekorera sedan med de övriga passionsfrukterna på toppen.
Riktigt gott och lätt att göra ;)
Hej hopp 2010
Men nya heta rykande och goa recept som väntar.
Vägde in mig och har lite efter julmaten att ta bort men det e lätt fixat :)
Hoppas ni ska tycka om alla nya och härliga recept jag kommer lägga ut.
Over and out
Saffranskaka
5 points
1 tim
Behöver:
250 g lättkesela
1 påse saffran
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
4 dl mjöl
Gör så här:
Blanda allt i en skål med en elvisp så det blir lite fluffigare.
Smöra en form ca 24 cm i diameter eller en avlång form vad som nu passar.
Grädda i ugnen på 175 grader i 45 min låt den svalna och pudra sedan över lite florsocker så det ser ut som snö.
Jättebra julkaka utan att man behöver ha dåligt samvete ;)
GOD JUL!!!!
Choklad kakor med apelsinsmak
ca 50 st
1 point
Använd:
4½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
130 g smör
2 tsk rivet skal från 1 apelsin+saften
1 ägg
50 g mörk choklad
50 g vit choklad
Gör så här:
Blanda mjöl,bakulver,vaniljsocker,socker,margarin(smält smöret), apelsinen och ägget till en jämn deg.
Hacka den mörka chokladen och knåda in den i degen. Forma degen till en lång rulle, lägg sedan i den i folie och lägg i frysen ca 30m min. Skiva sedan ca ½ cm tjocka skivor och lägg på ett bakplåtspapper och grädda sedan i ugnen på 180 grader ca 15-20 min tills de får en gyllen brun färg. Smält den vita chokladen i ett vattenbad och ringla den över kakorna.
Blir så gött!!!! Lycka till ;)
mina favisar nu!
Ja nu e jag tillbaka efter att varit väldigt dålig med att skriva in alla nya recept men lugn det ska komma mycket mer nu!!!!
Fil och müsli
1 port
4 points
tid: ca 3-4 min
Behöver:
2 dl lättfil
1 dl basmüsli
1 skiva knäckebröd
1 msk leverpastej max 10%
tomat
gurka
1 apelsin
Gör så här:
Häll upp lättfilen i en skål och blanda i müslin. Bred ut leverpastejen på knäckebrödet lägg på en skiva tomat och några skivor gurka. Ät apelsinen vid sidan av.
Betyg ++++
Potatissallad med skinka
4 port
3 points
tid: ca 30 min
Behöver
7-10 potatisar
salt och peppar
1 rödlök
3-5 msk äppelcidervinäger
10 skivor skinka
Gör så här:
Koka potatisen mjuk men inte så mjuk att den går sönder lätt.
När potatisen är färdig skär den i tärningar medan den är varm är väldigt viktikgt att man gör allt medans potatisen är varm.
Hacka rödlöken smått, strimla skinkan och häll ihop med potatisen och tillsätt salt,peppar och vinägern och rör om försiktigt.
Betyg ++++
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|